Thursday, September 1, 2016

Læringssenter

Når man tenker på læringssenter tenker de fleste på bibliotek og universiteter og lignende. Dette er jo forståelig. Men denne helgen var jeg på kino med noen venner, og tenkte, at dette kan jo også være et læringssenter?

Tenk deg om, hva kan man lære av? Filmer er vel på den listen, der de ikke? Selv om de er animerte familiefilmer, er det jo alltid noe å lære fra dem. Om det er en dårlig film, tilogmed, kan man lære at dette er en film du ikke vil se igjen.

De fleste animerte filmer og serier, spesielt Disneyfilmer, har et budskap de vil få fram. Finding Dory, for eksempel, fortalte jo om at selv om man har klare handikapper, som Dory med husken sin, kan man fremdeles klare det man vil.

En annen ting som kan gjøre animerte filmer til en måte å lære på, så vil jeg dra inn animasjonsstudenter og kunststudenter, samt alle andre som ønsker å lære å tegne, og å animere.

Filmstudenter, de som skriver manus, og alle andre innen filmindustrien kan jo da også finne noe å lære fra filmene, kan de ikke?

Læringssentere kan være så mye forskjellig. Det som gjør et sted til et læringssenter er jo, at det inneholder informasjon. Filmer, bøker, tilogmed personer inneholder informasjon.

Så dette året, som inneholder informasjon om bibliotek og andre læringssenter, tenker jeg blir interessant!

No comments:

Post a Comment